Grădinița Româno-Americană

„Educaţia cu care copilul intră in viaţă se resimte câteodată chiar până la vârsta cea mai înaintată.” - Solomon

Distanţa dintre generații a lăsat departe de noi, părinții, momentele petrecute la grădiniță.

Din fericire, vine din nou vremea să ne bucurăm de farmecul grădiniței, de data aceasta împreună cu copiii noștri. Acum, ca părinți, reevaluam importanța acestui prim contact cu forma de educare, îngrijire și socializare, ce deschide drumul educațional al copiilor.

Atent supravegheaţi de personal calificat, tânăr, vesel, dinamic, copiii descoperă cu zâmbetul pe buze tainele muzicii, ale desenului, tainele dansului sportiv și ale limbii engleze. Fac primii paşi în matematică şi încearcă să descopere mediul înconjurător.

Fiind grădiniţă autorizată/acreditată ARACIP, suntem foarte atenţi cu pregătirea pentru şcoală, astfel, copiii de la Grădinița Româno-Americană, pleacă foarte bine pregătiţi în clasa pregătitoare.

Venim în întâmpinarea copiilor cu:

 • „Castelul poveștilor”, cu atmosfera caldă și tradiția celor 7 ani de acasă, care dezvoltă imaginația creatoare a celor mici;
 • O formare pozitivă, prin îndrumarea dată de educatoare cu vocație;
 • Afecțiune, joc didactic și interactivitate educațională;
 • Introducerea în cultura românească autentică, dar și în cultura altor popoare;
 • Integrarea mai ușoară în mediile educaționale ulterioare, prin comunicare și interacțiune socială.

Filosofia  noastră este construită în jurul conceptului de life-long learning (învățare pe întreg parcursul vieții). Curriculum-ul este construit în jurul unui set de valori cuprinse în Profilul celui care învață și urmărim formarea unor tineri echilibrați, pentru care pregătirea intelectuală, emoțională, etică și fizică sunt la fel de importante.

Obiective

 • Educație formată pe potențialul individual al fiecărui copil printr-un învățământ care să ofere o perspectivă internațională și să dezvolte pasiunea și dragostea de a descoperi noi conținuturi în fiecare zi.
 • Curriculum care va asigura o bază solidă în achiziționarea noțiunilor și abilităților descoperite în fiecare zi în universul literaturii, matematicii, științei, artei.
 • Mediu care oferă atât grijă și atenție, dar și un spațiu modern în care fiecare copil are posibilitatea să își dezvolte la maxim potențialul și să se simtă apreciat
 • Personalitate puternică modelată pe parcursul școlarizării, cu experiențe de învățare inedite, deprinderi, abilități, talent cultivat și încurajat, dar și încredere în potențialul descoperit în fiecare copil zi de zi.
 • Copiii sunt zilnic răsfățați cu două mese pregătite și doua gustari, din preparate 100% naturale.
 • Meniurile copiilor sunt concepute săptămânal și sunt alocate fiecărei zile astfel încât să respecte toate principiile alimentare privind glucidele, proteinele, lipidele, substanțele minerale și vitaminele.

Curriculum-ul parcurs în unitatea noastră îmbină ideile pedagogiei românești cu ideile pedagogiilor alternative din lume și încearcă să se situeze în acord cu tendințele inovatoare în domeniul curriculum-ului internațional.

CURRICULUM ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Activitățile planificate urmăresc programa avizată de Minister și promovează conceptul de dezvoltare globală, care vizează cuprinderea tuturor aspectelor importante ale dezvoltării complete a copilului, în acord cu particularitățile sale de vârstă și individuale. La Grădinița Româno-Americană, oferim condițiile specifice pentru dezvoltarea deplină a copilului, tot personalul fiind implicat în reușita educațională.

Procesul de învățare durează toată ziua, fiecare act intreprins fiind unul educativ. Se învață atât prin explorare, cât și prin joc, copilul fiind ulterior capabil să învețe în cadrul unor activități independente.

LIMBA ENGLEZĂ

În Grădiniță citim și/sau scriem în limba engleză pentru a învăța limba în sine, a învăța cum funcționează limba, a învăța prin intermediul limbii despre lumea din jurul nostru. Cartea în limba engleză înlocuiește manualul de limba engleză, asigurând un context autentic, plin de înțelesuri, în strânsă legătură cu nevoile și interesele copiilor.

Grădinița funcționează într-o clădire din centrul orașului. Acest spațiu l-am organizat într-o manieră inovativă cu scopul de a stimula copiilor gustul pentru investigație și acțiune, de a-i provoca să se exprime și de a-i angaja în relații sociale de grup. Fiecare sală / spațiu constituie contextul material în care se desfășoară educația și este special amenajat pentru copii, în așa fel încat să constituie elemente de bază în experiența de viață și să trimită acestora mesaje esențiale pentru dezvoltarea lor armonioasă.

 • Săli de clasă
 • Sală de sport / dans / teatru
 • Teren de joacă amenajat cu jucării de exterior, în curtea grădiniței
 • Sală pentru servirea mesei
 • Bibliotecă
 • Cabinet medical

Raluca Bibire

Educator

Alina Reut

Consilier dezvoltare emotională

Cristi Gologan

Profesor Sport

Mihaela Baciu

Profesor Limba Engleza

Diana Apostol

Asistent Manager

Bibire Ovidiu

Medic Generalist

Mary Cojocaru

Educator

Gavriliu Monica

Asistenta Medicala

Simona Palade-Popa

Manager General

Elena Leonte

Asistent educator

Părinții interesați  pot suna pentru o programare la numărul de telefon +40 742 423 333 în fiecare zi, de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 16.00.

Procedura de înscriere a copilului la Grădinița Româno-Americană are următorii pasi:

• Discuție cu un reprezentant din partea grădiniței
• Completarea dosarului de înscriere – formular de înscriere, oferta educațională, copie certificat nastere copil, copie C.I parinti și dovada plății taxei administrative.

Grădinița Româno-Americană oferă copiilor care-i trec pragul un mediu în care siguranța, bunăstarea și dezvoltarea lor armonioasă sunt primordiale.

Într-o atmosferă caldă și relaxată, dar dinamică și stimulativă, bazată pe înțelegere și respect reciproc, copiii sunt expuși unor experiențe de învățare care stimulează curiozitatea și creativitatea. Aceste experiențe sunt astfel concepute încât să permită fiecărui copil să își descopere identitatea proprie, să-și dezvolte o imagine de sine pozitivă și să devină independent și responsabil.

Grădinița prețuiește parteneriatul părinților cu profesorii-educatori și încurajează participarea activa a celor dintâi la activități din care copiii să învețe despre diversitate și provocările vieții.

Anul școlar 2022 – 2023:  5 septembrie 2022 – 16 iunie 2023

TARIF GRADINITA (3 ANI – 6 ANI):

1000 lei/ taxa lunara + 25 lei masa/zi – program prelungit 08.00-17.00

(programul cuprinde: mic dejun, gustare, masă de prânz, activități instructiv educative conform programei, lecții de limba engleză / zilnic, program somn, activități liber alese, gustarea de după-amiază)

900 lei/taxa lunara + 25 lei masa/zi – program scurt 08.00-12.00

(programul cuprinde: mic dejun, gustare, masă de prânz, activități instructiv educative conform programei și lecție de limba engleză / zilnic)

TARIF GRUPA BABY 2 ANI – 3 ANI:

1050 lei/ taxa lunara + 25 lei masa/zi – program prelungit 08.00-17.00

(programul cuprinde: mic dejun, gustare, masă de prânz, activități instructiv educative conform programei, lecții de limba engleză  zilnic, program somn, activități liber alese, gustarea de după-amiază).

950 lei/taxa lunara + 25 lei masa/zi – program scurt 08.00-12.00

(programul cuprinde: mic dejun, gustare, masă de prânz, activități instructiv educative conform programei și lecție de limba engleză  zilnic).

Toate aspectele financiare și discount-uri sunt menționate în contract. Costurile nu se modifică în cazul în care copilul nu se prezintă la grupa. Costurile prezentate includ activitățile educaționale și mesele, dar nu și cluburile opționale!

Discount sora/frate: 5%

Programează o vizită

0742 423 333